Sunt deja client

E-mail

Parola





Am uitat parola

Sunt client nou



×
»
Ceaiuri » Ceai sunatoare, Dacia Plant 50 gr



Ceai sunatoare, Dacia Plant 50 gr

Cod: 814
Producator: Dacia Plant
Cod producator: 6421930401318
In stoc: Stoc limitat
5.50 Lei *pret cu TVA





  Recomanda unui prieten

 
Numele tau
Email prieten:



 


Detalii produs

 

Ceai sunatoare Dacia Plant 50 gr

Descriere: Ceai de sunatoare. Sunatoarea face parte din familia Hypericaceae, fiind o planta erbacee, perena, heliofila, cu frunze ovat-eliptice si flori galbene. Denumirea stiintifica a plantei ''Hypericum'' provine din ''hyper'' si ''eikon'', care în limba greaca înseamna ''peste o aparitie'', ceea ce face trimitere la protectia împotriva spiritelor rele, demoniace. Hippocrate utiliza planta datorita actiunii sale antiinflamatoare. În secolul al XIX-lea, sunatoarea se folosea în medicina traditionala pentru tratarea ulcerului, isteriei si al depresiilor. Se mai numeste asunatoare, buruiana de naduf, floare de sunatoare, floare galbina, iarba-crucii, iarba-spaimei, sburatoare, sovârf galben, etc.

Compozitie: sunatoare.

Efecte intern: coleretic, colagog, stimulent al functiilor hepatice, antispastic, antiinflamator, antimicrobian, antiviral, antidepresiv, anxiolitic, astringent, antidiareic, hemostatic local, antihemoroidal, vasodilatator, hipotensiv. 
Extern: 
cicatrizant, antiinflamator, dezinfectant, antimicrobian, hemostatic.

Recomandari intern: se utilizeaza ca adjuvant în: gastrite hiperacide, ulcer gastric si duodenal, dischinezii biliare, hepatite acute si cronice, colite, enterocolite, colecistite, colici hepatobiliare, colici abdominale, diaree, depresii, distonii neurovegetative, pavor nocturn (spaima, groaza), bronsite, inflamatii ale tractului uro-genital, dismenoree, enurezis (la copii). 
Extern:
 se utilizeaza ca adjuvant în: gingivite, abces dentar, rani, arsuri, eczeme, leziuni superficiale, hemoroizi, ten iritat.

Mod de administrare intern: -pulberea – planta se macina fin cu o râsnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se înghite cu apa. -maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 cani cu macerat pe zi, cu 30min.înainte de mese. -infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese. Extern: -în gingivite si în abces dentar se fac spalaturi bucale cu maceratul sau cu infuzia de planta; -în arsuri si în cazul tenului iritat se fac spalaturi locale sau se administreaza sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta; -în rani, eczeme, hemoroizi si leziuni superficiale se administreaza sub forma de comprese sau cataplasme aplicate local, care se obtin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda, astfel încât sa formeze o pasta care sa poata fi aplicata extern. Deasupra se aplica un pansament ocluziv care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

Reactii adverse: pot aparea fotosensibilitate si alergii cutanate.

Contraindicatii: fotosensibilitate , alergie la sunatoare.

Reactii adverse: pot aparea fotosensibilitate si alergii cutanate.

Supradozare: Intoxicatia cu sunatoare poate produce fenomenul de hipericism, manifestat prin tulburari psihomotorii si eriteme edematoase.

Precautii: dozele mari pot produce scaune diareice.

Mod de prezentare: Cutie 50g.